gradini aromatice, mirodenii, plante aromatice

gradina de aromatice

Plante aromatice

Plantele aromatice sau mirodeniile cunoscute de noi toti au inceput din ce in ce mai mult sa ocupe un loc foarte important in gradina ornamentala, acestea fiind foarte des folosite pentru aromatizarea produselor culinare, prepararea de ceaiuri, sau cultivate in ghivece pentru improspatarea si parfumarea aerului din locuinte. Speciile folosite sunt foarte multe, iar in ultimul timp si cele mediteraneene au inceput sa-si faca loc in gradina noastra.

O gradina de aromatice

Plantele aromatice datorita modului de crestere, a culorii frunzelor si al florilor pot fi integrate usor printre celelalte specii decorative din gradina noastra fara a afecta aspectul architectural al acesteia. Dar daca spatiul avut la dispozitie ne permite de ce sa nu ne amenajam o gradina numai cu mirodenii.
Trebuie stiut insa ca plantele aromatice au nevoie de mult soare, fara exces de umiditate, deci trebuie ca in locul respective apa sa nu stagneze, putem face un drenaj al apei pe teren sau daca acest lucru nu ne permite sa inaltam terenul cu pamant vegetal de cea mai buna calitate.De asemenea putem folosi diferite materiale pentru a crea straturi inaltate pe diferite nivele pentru o pozitionare cat mai buna a plantelor. Udarea este foarte importanta si trebuie sa se faca la baza prin picurare fara a uda frunzele, prevenind astfel aparitia bolilor.

gradini aromaticegradini aromaticegradini aromatice

gradini aromaticegradinaplante aromaticegradini aromatice